НІМЕЦЬКА ЄВАНГЕЛІЧНО-ЛЮТЕРАНСЬКА ЦЕРКВА УКРАЇНИ

ПРЕС-РЕЛІЗ

Керівництва (Синодального комітету) Управління (Єпископату)

Євангелічно-Лютеранської Церкви України (НЄЛЦУ)

Єпископ Серге Машевські,

Єпископський візітатор - пастор Олег Гнєдовський

Президент Синоду – Галімова Л.А.

17 листопада 2021р.

«І ми маємо слово пророче певніше. І ви добре робите, що на нього вважаєте, як на світильника, що світить у темному місці, аж поки зачне розвиднятися, і світова зірниця засяє у ваших серцях.» 2 Петра 1:19

17 листопада 2021р. у День каяття та молитви відбулося у он-лайн форматі 2-е засідання Президії Синоду (Синодального Комітету) РО Церковне Управління (Єпископат) Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України.

Учасники засідання обговорили життя та діяльність громад НЄЛЦУ. Парафіяни всіх громад, з урахуванням карантинних заходів, приймають активну участь у Богослужіннях, дияконічній роботі та духовному спілкуванні, готуються до першого Адвенту. Було обговорено підготовку до Різдва та як буде проходити його святкування у громадах. Вирішувалось питання про духовне окормлення громад, поставлено плани та перспективи на наступний рік.

Учасники засідання засудили протиправні дії Гросс О.М. та Шварц П.М. з приводу передачі у приватну власність церковних будівель в м.Харкові, с. Петродолінське та м.Кривому Розі. З приводу цього та інших протизаконних дій рейдерської групи було прийнято рішення звернутися до відповідних органів влади. Не дивлячись на досі негативний досвід подібних звернень, ми  віримо у правду Божу та невідворотність покарання, і подібно наполегливій вдові з євангельської притчі, робимо все, що маємо робити, заради досягнення справедливості. Тим часом, група Гросса-Шварца, щоб не виконувати перед своїми адептами фінансових обіцянок, продовжують розповсюджувати брехливу інформацію про нібито «борги» Канцелярії Єпископа по податках на землю, нерухомість, тощо. Однак, істина полягає в тому, що до збройного захвату Єпископату, НІЯКИХ БОРГІВ ні перед державою, ні перед іншими юридичними особами не існувало, і не могло існувати принципово. Це можна легко перевірити за посиланням https://tax.gov.ua/businesspartner. Також брехня щодо аварійного стану Кірхи, протипожежної безпеки і таке інше не завадило О.Гроссу паплюжити храм, запустивши туди сектантів, щоб зробити собі фотографії нібито громади.

Нажаль, загальносвітові тенденції розвитку християнських церков говорять про те, що з примусовим насадженням з боку владних структур ліберальної теології, всі конфесіональні церкви у світі, в тому чи іншому вигляді, відчувають друк та терплять переслідування. Ті ж церкви, які зголосилися прийняти ліберальні погляди, вже перестали бути церквами, а перетворилися на громадські організації з християнським фольклором. Прикладом того стала тема останнього синоду Євангелічно-Лютеранської Церкви Німеччини, і на таких ж засадах існує і секстанська діяльність О.Гроса та П.Шварца.

Що це означає для вірних НЄЛЦУ?

«Відповів же Петро та сказали апо́столи: „Бога повинно слухатися більш, як людей!»

Дії 5:29

Слідкуйте за подіями на офіційному сайті http://www.kirche.od.ua

і в соцмережах: